Adrián Michalčík vítězem o nejlepšího českého barmana

Třetí ročník soutěže Diageo Reserve World Class o nejlepšího českého barmana vyhrál Adrián Michalčík z L´Fleur

V úterý 7. června proběhlo v pražském baru Phenomen české kolo největšího a nejdůležitějšího světového barmanského klání Diageo Reserve World Class 2016. Ze smíchovského baru na světové finále v Miami zamíří Adrián Michalčík z baru L’Fleur. Pražský podnik tak potvrdil, že v něm míchají drinky špičkoví barmani: ze stejného baru vzešel i loňský vítěz soutěže.

Dvoudenního soutěžního klání se zúčastnilo 12 barmanů, vybraných z více než 60 profesionálů z 27 nejlepších barů z celé republiky. Na finálovém večeru představilo svůj um jen pět nejlepších. V předchozích dvou ročnících se nasadila vysoká laťka prestiže. “Diageo Reserve World Class Competition nabízí kromě soutěžení i možnost představit veřejnosti nejnovější trendy v oblasti míchaných nápojů, koktejlů či barové kultury ve vybraných barech,” vysvětlil ambasador programu Petr Kymla ze společnosti Ultra Premium Brands, která společně ze značkou Diageo soutěž do České republiky přiváží.

Za Adriánem Michalčíkem se na stříbrné příčce umístil Ondřej Hnilička z Hemingway Baru, třetí místo obsadil Jan Teska z Bugsy’s Baru. “Letošní ročník prověřil barmany v šesti soutěžních disciplínách, jako food pairing, tedy párování koktejlů s jídlem, míchání drinků na rychlost, tzv. speed challenge, testování nápojů naslepo či koktejl inspirovaný americkým Miami, tedy destinací, ve které se bude odehrávat letošní finále,” dodává Kymla. Právě ten představovali před zaplněným a mohutně povzbuzujícím barem v úterý večer. V odborné porotě, která dohlížela na průběh celé soutěže, zasedal i světový vítěz soutěže Diageo Reserve World Class z roku 2013, Španěl David Rios.

V barmanském umění patří Česká republika ke světové špičce. Novodobí barmani si v ničem nezadají se skutečnými umělci. Aby obstáli, musí mít nejen talent, originální styl, ale i schopnost naslouchat svým zákazníkům. Ti nejlepší mají odvahu změřit své síly v mezinárodních soutěžích. V rámci prestižní celosvětové soutěže Diageo Reserve World Class pracovali soutěžící s věhlasnými značkami alkoholů: rum Zacapa, gin Tanqueray, bourbon Bulleit či vodka Ketel One.

Adrián Michalčík z baru L’Fleur, výherce národního kola, představí své umění na exkluzivním světovém finále v Miami v posledním zářijovém týdnu. Světovou soutěž vyhrál v roce 2010 londýnský barman Erik Lorincz, který pochází ze Slovenska. Loni se na slavnostním večeru globálního finále v Kapském Městě představil mezi top pěti nejlepšími barmany světa i náš reprezentant, Vítězslav Cirok z pražského baru L’Fleur.

 

 

Fotografie ze soutěže Diageo Reserve World Class: http://bit.ly/28jKVMP

Další informace: Ultra Premium Brands http://www.upb.cz FB soutěže: WorldClassCZ

Marcela Vraná, e-mail: marcela.vrana@bfco.cz, tel.: +420 777 695 217

Diageo Reserve World Class je považován za největší mixologický zážitek sezóny a pro většinu soutěžících je velkou ctí, že se na této události mohou podílet. Na vítěze čeká kromě lákavé odměny i titul “World Class Bartender of the Year”. V této soutěži se nejedná jen o invenci v rámci originálních receptur, ale také o kvalitu samotného koktejlu. Nejkvalitnější koktejl nelze namíchat ze standardních ingrediencí. Proto jsou všechny prezentované koktejly připravované výhradně ze značek super-prémiové kvality. Se všemi těmito značkami je možno se detailně seznámit v karlínském prostoru Warehouse #1 společnosti Ultra Premium Brands, která spolu s nadnárodní firmou Diageo umožnila českým barmanům stát se součástí tohoto unikátního projektu.

Napsat komentář