Největší konference o výživových trendech FOOD21 se blíží!

Přípravy 2. ročníku největší konference o výživových trendech jsou v plném proudu!!!

Těšte se na ještě větší počet nejkvalitnějších odborníku na výživu, příběhy známých osobností a skvělé super zdravé občerstvení, které je součástí ceny vstupenky!

Na konci listopadu proběhne již druhý ročník největší české konference zaměřené na současné trendy ve výživě – FOOD21. Celkem 500 návštěvníků si bude moci poslechnout přednášky předních českých odborníků o současných trendech a nejnovějších poznatcích z oblasti výživy, psychologie stravování a nastavení tzv. personalizované výživy pro optimální fungování jak těla, tak “duše”. Akce se zúčastní také několik známých osobností, které budou hovořit o tom, proč se rozhodly k životní změně směrem ke zdravému stravování. Na místě mohou účastníci ochutnat celou řadu pokrmů, splňujících vysoké nároky současného “zdravého životního stylu”. Moderátorem konference bude opět moderátor JAN TUNA.

1475743881_obrazektiskovka1

Program konference zahájí všem již dobře známá autorka mnoha bestsellerů (Doba jedová) profesorka Anna Strunecká se svojí přednáškou na téma “Zdravou výživou k prevenci cukrovky, vysokého krevního tlaku a dalších tzv. civilizačních nemocí”. Prof. Strunecká uvede posluchače do současné problematiky zhoršujícího se zdravotního stavu naší populace a nastíní několik užitečných rad, jak mohou tento neblahý trend zvrátit ve svůj prospěch. Účastníci konference si tak hned na úvod ujasní několik základních termínů a to, co si pod onou “zdravou výživou” můžeme v praxi představit.

Řečnickou “štafetu” převezme velice zkušený a vyhledávaný odborník, profesor 1. lékařské fakulty UK v Praze, Libor Vítek, který přítomné uvede do tajů našich útrob, resp. střev a podrobně vysvětlí jejich naprosto unikátní propojení s našim mozkem, a tedy psychickým rozpoložením. Posluchači se tak na konci přednášky dovědí praktické rady, jak (mj.) správnou výživou pečovat o naše střeva a tzv. střevní mikrobiom, který v lidském organizmus sehrává jednu z klíčových řídících rolí pro imunitu, hormonální systém a zdraví člověka obecně.

Další blok přednášek se bude týkat psychologie našeho stravování, konkrétně různých závislostí mj. na jídle a jednotlivých složek naší stravy, látek v potravinách, které ovlivňují lidskou psychiku a v neposlední řadě problematiky chronického stresu, který se nepochybně týká většiny české populace.

Nejprve účastníky konference do této problematiky uvede velmi zkušený a vyhledávaný odborník, PharmDr. Richard Pflegr, který názorně popíše, jaké látky v potravinách mohou pozitivně či negativně ovlivnit psychiku a celkové zdraví člověka. Posléze doporučí velmi praktické rady pro výběr potravin, které prokazatelně vedou k lepšímu psychickému rozpoložení a zdraví člověka, větší koncentraci a prevenci tzv. neurodegenerativních onemocnění.

V další přednášce, Ing. Ivan Mach, podrobně vysvětlí princip “slasti” a to, jak vůbec může vzniknout závislost na jídle. Pouze pochopením mechanizmu, jak jednotlivé závislosti vznikají, jim dokážeme včas předcházet vhodnou stravou, pohybem a relaxací.

Před obědem završí tento blok přednášek přední český psychiatr a mimo to také skvělý řečník, velezkušený MUDr. Radkin Honzák, který přítomným posluchačům vysvětlí, jak vlastně rozumět tzv. závislostem na jídle a potravinách. V přednášce MUDr. Honzáka tak mj. zazní odpovědi na otázky, jak vzniká ona závislost na jídle a potravinách, jaké jsou možné příčiny a důsledky těchto závislostí, jak jim včasně předcházet vhodným životním stylem a výběrem těch správných potravin, a jakou roli v celém tomto procesu může sehrávat “moderní psychiatrie”. Mezi posluchači tak jistě vyvstanou nové otazníky, zdali také oni už nejsou ti, kteří se nevědomky stali “závisláky” na některé z běžně dostupných potravin, které mají tento “psychoaktivní” účinek.

Po obědě bude následovat panelová diskuze v podání známých osobností. Na základě partnerství FOOD21 s Fondem ohrožených dětí a jeho novým projektem KlokArt na akci vystoupí se svým příběhem Matěj Rupppert (na akci budou moci návštěvníci zakoupit trička, která Matěj navrhnul, hrníčky a jiné předměty. Výtěžek z jejich prodeje poputuje na konto dětem, které se ocitly v těžké životní situaci). Zdeňka Pohlreichová, které se podařilo zbavit rakoviny také pomocí změny životního stylu, stravování a celkového pohledu na život. Dále Hanka Kynychová, která pohovoří o jejím sklonu k obezitě, o tom, jak se jí daří zůstat stále štíhlá a ve skvělé fyzické i duševní formě a na závěr také MUDr. Dita Pichlerová se svým velice inspirativním příběhem, jak se sama zbavila obezity a co jsou v praxi ony klíčové faktory při správném hubnutí nejen z vlastní zkušenosti, ale také z pohledu dlouholeté lékařky obezitologické kliniky.

V dalším bloku přednášek vystoupí Ing. Vít Syrový a Ing. Hanka Střítecká, kteří odtajní mnohé tajemství výrobců potravin a to, jak se proti těmto neduhům ve spotřebitelské praxi bránit. V rámci těchto přednášek se tak posluchači dozvědí, jak si správně “vyšlapat chodník” uličkami supermarketu a vyznat se v široké nabídce potravin k jejich zdravotnímu, časovému a finančnímu prospěchu.

Poslední blok přednášek bude věnován velice praktickým radám, jak si prostřednictvím všedních denních činností optimalizovat svou životosprávu za předpokladu, že je děláme správně a v souladu s našimi individuálními zvláštnostmi.

MUDr. Ondřej Nývlt pak obecenstvo jistě zaujme při vysvětlení, jakou nesmírnou roli má voda a správné dýchaní v procesu hubnutí a optimalizace životosprávy. Ve své přednášce podrobně vysvětlí mechanizmy působení vody, kyslíku a oxidu uhličitého se závěrečnou inspirací k tomu, abychom se tyto základní složky našeho života naučili správně využívat.

Na závěr vystoupí Ján Staš, který posluchačům předestře nejnovější trendy v hubnutí, na jakých principech tyto výživové směry/trendy fungují, a kde pro ně ve svém životním stylu najít místo, zdali vůbec existuje. Na závěr se tak přítomní posluchači dovědí také to, jak tyto moderní výživové trendy a doporučení aplikovat do své životosprávy vzhledem ke své individualitě a za pomoci některých praktických samo-diagnostických nástrojů.

Kromě hodnotných přednášek budou moci návštěvníci opět ochutnat na přivítanou mladý čerstvý kokos, ukázky z raw, paleo, bio a vegan stravy, různé superpotraviny, čerstvé šťávy, zdravé zmrzliny nebo bezlepkové pivo. Z akce si pak budou moci odnést nejen certifikát o absolvování konference, ale také tašku plnou dárků a zdravých potravin.

Organizátorkou eventu FOOD21 je Michaela Výtisková, která se řadu let podílí na organizaci konferencí a zároveň se věnuje problematice výživy a sportu.